Gepocheerde zalm met komkommer

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de zalm en dep ze droog. Snijd de citroenen in dunne plakjes en halveer deze. Verwijder de pitten. Schil de komkommer met behulp van een dunschilmesje in dunne lange slierten. Breng de visbouillon aan de kook in een langwerpige vispan met een rooster of een normale pan. Leg de zalm op het rooster en temper de temperatuur zodra de bouillon opnieuw begint te koken. Pocheer de zalm ca. 30 minuten in de bouillon die tegen de kook aan is. Laat afkoelen en haal de zalm uit de bouillon. Schep de zalm voorzichtig op een grote schaal en verwijder kop en staart en ook het vel. Garneer de zalm met de halve citroentjes en die je als schubben neerlegt. Leg om de zalm heen de "waterplanten" de komkommerslierten, veldsla en de sprieten bieslook. Geef er pasta of aardappelpuree bij.

Gepocheerde zalm met komkommer is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept