- Maak een blanc: meng hiervoor het sap van een halve citroen met een eetlepel bloem en een snuifje zout. breng water aan de kook, meng er de blanc onder en voeg er de stukjes schorseneren aan toe. kook ze gaar.
- Haal de schorseneren uit het vocht, laat ze uitlekken en hou ze warm.
- Neem 2 dl van het kookvocht en breng dat samen met 2 dl visfumet, de vlierbloesemazijn en het versnipperde sjalot aan de kook. laat tot 1/2 inkoken.
- Voeg de room toe en laat nog even inkoken. roer er dan de stukjes verdeelde koude boter onder. haal van het vuur. breng op smaak met peper en zout. voeg er eventueel nog wat citroensap of vlierbloesemazijn aan toe.
- Pureer de gekookte aardappelen samen met de karnemalk en een klontje boter.
- Droog de stukken visfilet goed af, bestrooi ze met bloem en rooster ze in een hete grillpan. TIP: - Schik de warme schorseneren in ruitvorm op warme borden. spuit in de ruit een toefje aardappelpuree. frituur de linten schorseneren en schik die op de puree samen met een takje kervel en een wortelingringetje. lepel saus op het bord en leg de grietfilet met de velkant op de saus."}}