Geroosterde grietbot met schorseneren

2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de shorseneren en snijd ze in stukjes van 12 cm lengte. houd een schorseneer apart. die trekken we straks met een dunschiller in lange linten.
- Maak een blanc: meng hiervoor het sap van een halve citroen met een eetlepel bloem en een snuifje zout. breng water aan de kook, meng er de blanc onder en voeg er de stukjes schorseneren aan toe. kook ze gaar.
- Haal de schorseneren uit het vocht, laat ze uitlekken en hou ze warm.
- Neem 2 dl van het kookvocht en breng dat samen met 2 dl visfumet, de vlierbloesemazijn en het versnipperde sjalot aan de kook. laat tot 1/2 inkoken.
- Voeg de room toe en laat nog even inkoken. roer er dan de stukjes verdeelde koude boter onder. haal van het vuur. breng op smaak met peper en zout. voeg er eventueel nog wat citroensap of vlierbloesemazijn aan toe.
- Pureer de gekookte aardappelen samen met de karnemalk en een klontje boter.
- Droog de stukken visfilet goed af, bestrooi ze met bloem en rooster ze in een hete grillpan. TIP: - Schik de warme schorseneren in ruitvorm op warme borden. spuit in de ruit een toefje aardappelpuree. frituur de linten schorseneren en schik die op de puree samen met een takje kervel en een wortelingringetje. lepel saus op het bord en leg de grietfilet met de velkant op de saus.

Geroosterde grietbot met schorseneren is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept