Geroosterde rode poon

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De paprika's schoonmaken en schillen. Per kleur 16 ruitjes uit het vruchtvlees snijden en koken. De resterende paprika's grof versnijden en per kleur gaar koken, laten uitlekken en telkens met 50 g boter in een keukenrobot fijnmalen tot een groene en rode puree. Koel bewaren. De sjalot fijnsnipperen, even in een klontje boter fruiten zonder te kleuren, de room toevoegen en tot de helft inkoken. De aardappelen koken in de schil, pellen en met een vork pletten. De puree vermengen met 2 eetlepels olijfolie, de geplette knoflook, de helft van de amandelschilfers en de helft van het citroensap. Kruiden. De aubergine in 8 dikke plakken snijden, met een keukenpenseel aan beide zijden met olijfolie bestrijken en gaar roosteren op een zacht gloeiende barbecue of op een tafelgrill (reken 3 minuten aan elke zijde). Goed kruiden. Op 4 plakjes aubergine aardappelpuree schikken en afdekken met de resterende ! plakjes. De champignons besprenkelen met het resterende citroensap en kort roosteren. De resterende amandelschilfers roosteren tot ze beginnen te kleuren. De sjalotroom in twee?n verdelen en zacht opwarmen. E?n helft mengen met de rode paprikapuree, de andere met de groene. Beide kruiden met peper en zout en door een fijne zeef drukken. De visfilets spoelen, droogdeppen, inoli?n, en gaar roosteren op een barbecue of een tafelgrill (2 minuten aan elke zijde). Kruiden met peper, zout en koriander. De geroosterde champignons over de borden verdelen en er twee visfilets op schikken. Twee eetlepels van elke saus eromheen gieten (de twee kleuren mogen ineenvloeien). De rand van iedere saus versieren met ruitjes paprika in de overeenkomstige kleur. De auberginesandwich, versierd met amandelen en een takje rozemarijn, op het bord schikken.

Geroosterde rode poon is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept