Geroosterde tonijn

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kletskoppen: Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een beslagkom. Laat dit ongeveer een half uurtje rusten. Laat een oven voorverwarmen op 170 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenplateau en schep ongeveer acht lepels uit het beslag en schik dit stuk voor stuk op het ovenplateau. Bak de kletskoppen af in ongeveer 8 a 9 minuten. Haal de kletskoppen uit de oven wanneer ze goudbruin zijn en laat deze afkoelen. De ananassalsa: Snij de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen. Vermeng de ananas met alle gesneden ingrediënten en voeg daar het ananas sap aan toe. Laat dit een half uurtje marineren. Schik de ananassalsa in het midden van de borden ongeveer 2 a 3 eetlepels per persoon. De tonijn: Zet een bakpan op het vuur en laat deze heet worden. Doe hier een eetlepel plantaardige olie in. De olie is heet als het iets begint te roken. Doe alle specerijen nu in de pan en rooster dit op hoog vuur ongeveer 2 minuten onder voortdurend husselen van de specerijen. Doe nu de specerijen in een keukenmachine met mes (een vijzel mag ook). Maal de specerijen fijn tot poeder en zeef de grove stukken eruit. Leg het poeder op een bord en rol de tonijn er doorheen zodat het overal goed verspreid zit. Zet opnieuw een pan op het vuur en laat deze heet worden net als daarvoor en doe er ook een eetlepel plantaardige olie bij. Rooster de tonijn aan alle zijden 1 minuut en leg de tonijn daarna op een snijplank. Snijdt de tonijn in dunne plakken en verdeel deze gelijkmatig over de vier borden bovenop de ananassalsa. Maak het geheel af met de kletskoppen en de overgebleven koriander.

Geroosterde tonijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept