Geschubde tarbot opgevuld met rivierkreeftjes en g

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De champagne, de visfumet en het mosselvocht tot de helft laten inkoken. Daarna evenveel room aan toevoegen en opnieuw laten inkoken. De rauwe rivierkreeftjes (of langoustines) ontdoen van hun pantser en het vlees samen met de eiwitten heel fijn cutteren. Doorzeven en room ondermengen. Kruiden met peper en zout en eventueel een weinig cayennepeper. De spinazie kuisen en lichtjes blancheren in gezouten water. Goed laten uitlekken. De groene asperges "al dente" gaar koken in licht gezouten water. De tarbotmoten heel even korsten in hete olijfolie en daarna horizontaal doormidden snijden. De lichtgekookte spinazie beleggen met de farce van rivierkreeftjes waarin het midden een groene asperge wordt gelegd. Alles mooi op mekaar schikken en overdekken met flinterdunne schijfjes aardappel. Op een ovenschotel leggen en licht overgieten met olijfolie. Gedurende +/- 25 minuten laten garen in een warme oven. Per persoon nog twee aardappeltaartjes maken door flinterdunne aardappelschijfjes op elkaar te leggen en te laten garen in een warme oven. Eveneens bedruipen met wat olijfolie. De tomaten pellen en ontpitten. In een grote brunoise snijden. Aanfruiten in olijfolie. De aspergekopjes net voor het opdienen toevoegen. De geschubde, gebakken moten vis midden op het bord leggen. De saus er rond gieten. De groentenmengeling op een aardappeltaartje leggen en overdekken met het andere aardappeltaartje. Hiernaast leggen we royaal veel kervel en enkele bieslooksprietjes.

Geschubde tarbot opgevuld met rivierkreeftjes en g is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker