Gesmoord everzwijn

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 5 x 5 cm. Pel en snipper de uien. Bak de uien en het vlees in een stoofpan bruin. Voeg de bloem toe en bak alles weer bruin. Voeg de rode wijn, de gepelde knoflookteentjes en de doormidden gesneden sjalotten toe. Los de bouillon op in 5 dl water en schenk hem in de pan. Laat alles 90 minuten zachtjes koken tot het vlees mals is. Haal het vlees uit de pan. Kook de saus in tot hij een stroperige consistentie heeft. Klop er dan met een garde 50 g boter door. Bak het eekhoorntjesbrood, de cantharellen en de kastanjes op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag met de rest van de boter. Serveer het vlees op een warme schaal met de paddenstoelen en de kastanjes en overgiet het gerecht met saus.

Gesmoord everzwijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van everzwijn met pistachenoten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel in melk gesmoord
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse zeevruchten-aardappelschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept