Gesmoorde kool met wortel en pindasaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en snijd de dikke stronk weg. Snijd de kool in dunne reepjes. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes. Pel en snipper de ui grof. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de ui. Voeg kool en wortel toe en bak ze onder omscheppen even mee. Roer 1 dl water en de bouillonpoeder erdoor. Laat de kool met deksel erop in 10-15 minuten gaar smoren. Pel en snipper intussen het sjalotje. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg melk en pindakaas en naar smaak ketjap en sambal toe en roer tot een gladgebonden saus ontstaat.

Gesmoorde kool met wortel en pindasaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept