- Bereid de tomatensaus: spoel de rijpe tomaten. Snijd ze in twee. - Giet 5 cl olijfolie in een sauspan. Voeg er de tomaten aan toe, het geplette lookteentje, tijm, laurier en de suiker en bestrooi met peper en zout. Afdekken, in de oven plaatsen en gedurende 1 uur laten koken. Zeven zodat enkel het sap overblijft.
- Spoel de citroenen onder warm water en snijd ze in schijfjes. Plaats ze in een sauspan met koud water, laat twee minuten koken en giet af. - Snijd de tomaten in ronde schijfjes en het uitje in ringen.
- Vet een grote ovenschaal in. De zeebrasems spoelen en afdrogen en bestrooien met peper en zout.
- Plaats de vissen in de schotel en bedek afwisselend met tomaten, uien en citroenen. Giet er de witte wijn en het tomatensap over. Voeg de olijven en de tijm toe. Bestrooien met peper en zout en 20 minuten laten bakken in de oven op 270øC. - Haal de zeebrasems uit de oven en zet ze weg. Bind het kookvocht en voeg de stukjes olijf toe. - Schikken op een bord en meteen serveren. Een recept van Christian Plumail"}}