Open met een lang en puntig mes de varkenshaasjes, zonder door het vlees heen te steken. Maak de paprika's schoon, haal er de pitjes en de zaadlijsten uit en snij ze in fijne brunoise. Maak het gehakt goed op smaak, meng er de groene en rode paprika door. Snij ook het uitje zeer fijn en fruit het in wat boter lichtbruin. Voeg ook dit bij de farce. Voeg ook het ei toe en naar behoefte mie de pain. Vul de varkenshaasjes met farce met behulp van een spuitzak zonder tuit. Sauteer ze mooi bruin en gaar in 30 minuten. snijd ze in 1 cm dikke plakjes. tip. Geef er maderasaus bij en pommes frites. Maderasaus: 1 dikke wortel, in brunoise 1 ui, fijngesnipperd 2 tomaten, grof gehakt 70g tomatenpuree 2 el bloem bouillon van een vers gekookte rundertong 250 g verse champignons, in stukken 1 glas Madera wijn olijfolie & boter verse zwarte peper en zout Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even meestoven. Roer er de tomatenpuree en de bloem door en laat even (onder voortdurend roeren) drogen. Schep nu bouillon bij tot u al roerend een mooi gladde saus verkrijgt. Draai het vuur lager en laat zo'n 30 minuten pruttelen, zeef de saus en hou even opzij. Laat wat olie zeer heet worden en stoof hierin de champignons kort aan, kruid met peper en zout. Giet de gezeefde saus erbij en breng aan de kook. Werk tenslotte af met de Madera wijn en wat verse peterselie, laat pruttelen tot de gewenste sausdikte.