Gevuld witloof met ardense saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C Maak het witlof schoon, snijd het overlangs door, spoel. Haal het witlof gedeeltelijk uit. Het bittere kegeltje wordt op deze manier verwijderd. Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden).(Gehakt van kip is minder vet. Controleer of het gehakt gekruid is). Vul de helft van de witlofstronkjes met gehakt. Zet een gevuld en ongevuld stronkje op elkaar en omwikkel het met spek. Prik vast met houten prikkers of omwikkel met een koordje. Bak de stronkjes met de vetstof in een pan aan, schik ze in een vuurvaste schotel. Degla-ceer het aanbaksel met een weinig bouillon. Indien geen verse bouillon voorhanden is, los 1/4 bouillonblokje op in 1/4 l water. Giet het deglaceervocht bij het witlof, dek de schotel af en laat gedurende 40 minuten in de oven garen. Snijd de sjalot, de champignons en de hesp Stoof de sjalot, de champignons en de hesp in een weinig vetstof, voeg de helft van het braadvocht en de tomatenpuree toe. Bind met beurre manie, voeg de room toe. Room heeft ook een bindende waarde. Bind de saus niet te dik met beurre manie.

Gevuld witloof met ardense saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept