Ui en knoflook in 2 el olie fruiten. Tijm, olijven en wijn erdoor scheppen. Zout en peper toevoegen en geheel nog 5 min. smoren. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodkruim in droge koekenpan goudbruin roosteren. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Broodkruim mengen met citroenrasp, ansjovis, peterselie en peper naar smaak. Citroensap door 250 ml water roeren. Alle stevige bladeren van artisjokken afbreken tot lichtgroen hart zichtbaar wordt. Steel op 2 cm afsnijden en schillen. Bovenkant recht afsnijden. Artisjokhart in citroenwater dompelen (tegen verkleuren). 'Hooi' uit midden verwijderen en artisjokhart tot gebruik in citroenwater leggen. Artisjokken vullen met broodmengsel, op uimengsel in schaal leggen en 3 el olie erover sprenkelen. Artisjokken afgedekt in oven in ca. 50 min. gaar laten worden (indien nodig scheutje water toevoegen). Artisjokken tot lauw laten afkoelen en met uimengsel over twee borden verdelen.