Gestoofde lamsschenkels met speculaasjus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de peen en prei schoon en snijd ze in stukken. Halveer het vanillestokje over de lengte. Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit in een braadpan de boter en fruit de uien, knoflook, tijm en vanille. Voeg de schenkels toe en bak ze om en om goudbruin. Voeg de wortel en prei toe en blus het af met de wijn en jus. Verkruimel de speculaas in de pan. Laat de schenkels op laag vuur in ca 2,5 uur langzaam gaar worden. Lekker met gekookte aardappels, dikke frieten of couscous. tips: Als het gerecht te droog wordt, voeg je een scheutje water toe tijdens het stoven Snijd voor een mooi resultaat het bovenste stukje vlees van het bot. Om het vlees makkelijk te bloemen kan je de bloem met de schenkel in een zak doen en goed husselen. Vergeet niet de zak dicht te knopen!

Gestoofde lamsschenkels met speculaasjus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept