Gestoofde makreel met kruidenboter

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte.
- Verhit de olijfolie met roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig-hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.
- Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop.
- Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de slagroom erover.
- Dek de schaal af, zet hem midden in de oven en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden C..
- Serveer met zilvervliesrijst en gemengde groene salade.

Gestoofde makreel met kruidenboter is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept