Gestoofde parelhoen met sinaasappel

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de binnenkant van de parelhoen in met limoen- of citroensap en doe hem in een braadpan. Verkruimel het bouillontablet over de parelhoen, giet 250 ml water erover en voeg het sinaasappelsap, de honing, de wijn, wat zout en peper naar smaak en de gemengde specerijen toe. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af, zet de warmtebron iets lager en laat de parelhoen circa 1 uur zachtjes stoven. Neem de parelhoen uit de pan, zet hem op een braadslee en bestrijk hem met gesmolten boter. Bak de parelhoen 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 ºC) tot het vel goudbruin is. Bind het stoofvocht intussen met de bloem en houd de saus warm. Zet de parelhoen op een warme schaal en garneer hem met schijfjes sinaasappel. Geef de saus er apart bij. Tip: In plaats van parelhoen kunt u ook een flinke braadkip gebruiken.

Gestoofde parelhoen met sinaasappel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept