- Dep het vlees de volgende dag droog.
- Haal voor de vulling de chorizo-worst uit het velletje en hak die met de ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken fijn.
- Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor.
- Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade.
- Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren dicht, braad het in 1/2 dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt 30 minuten verder.
- Voeg de tomaatstukjes met het vocht, 1/2 dl marinadevocht en het laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 11/2 uur braden.
- Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na 3/4 uur bij het vlees in de saus.
- Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde) boterbonen."}}