Gestoofde schol met witte wijnsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Spoel de schollen onder stromend water af en maak ze daarna droog met een stuk keukenpapier. Wrijf ze met wat zout in en besprenkel ze met citroensap.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie. Leg de ringen ui, peterseliestelen, peperkorrels en laurierblad op de bodem. Schik beide schollen erop en voeg de wijn toe. Giet er daarna zo veel water bij dat de schollen net onder staan. Dek alles af met een velletje aluminiumfolie.
- Schuif de schaal in een reeds voorverwarmde oven (225? C). Temper na 10 minuten de oventemperatuur tot 175? C. Neem de vissen na 25 ? 30 minuten uit het vocht en houd ze warm. Zeef het stoofvocht en laat het inkoken tot er niet veel meer dan 3 deciliter is overgebleven.
- Roer eierdooiers, room en 4 eetlepels stoofvocht goed door elkaar. Giet het mengsel bij het stoofvocht en laat alles al roerend heel licht binden. Let erop dat de saus niet aan de kook komt. Breng de saus op smaak met wat zout. Roer er vlak voor het opdienen de bieslook door.
- Leg de schotel op een grote voorverwarmde schotel en schenk de saus erover of geef de saus er apart bij. Hier smaakt aardappelpuree goed bij!

Gestoofde schol met witte wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept