Was verse vis; laat vis uit de diepvries ontdooien. Verwarm 3½ dl water met 15 gram boter en ½ theelepel zout. Doe de vis in de pan en pocheer die, terwijl het water tegen de kook aan wordt gehouden, in 8-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets of moten, gaar. Smelt intussen de rest van de boter; voeg de bloem toe en laat deze, al roerende, enigszins gaar worden. Schenk dan de melk bij kleine hoeveelheden tegelijk in de pan en roer steeds het mengsel glad, voordat opnieuw melk wordt toegevoegd. Verdun het mengsel met het kooknat van de intussen gaar geworden vis. Voeg aan de saus de wijn, de nootmuskaat en peper toe. Was de garnalen en droog ze met keukenpapier; proef of de garnalen uit blik niet te zout zijn; spoel ze dan in een zeef met lauwwarm water af en droog ze. Roer de garnalen door de saus en laat ze daarin warm worden. Leg de vis in een voorverwarmde schaal, giet de saus erover en garneer het gerecht met de schijfjes citroen. Geef er gebakken of gefrituurde Parijse aardappeltjes bij.
Gestoofde visfilet met garnalensaus is een recept van Jerryke's Cuisine