Gestoomde koolvis met spek en groene boontjes, nan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en snijd ze in staafjes van 1 cm.
- Bak 300 g spekreepjes krokant zonder vetstof in de pan (spek laat voldoende vetstof vrij). Voeg op het laatst de groene boontjes en gehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
- Kruid de koolvisfilets met peper en zout en stoom ze gaar (10 tot 12 minuten) met aluminiumfolie afgedekt in de oven op 200°C of in een stoommandje boven kokend gezouten water.
- Voor de Nantaise boter: laat de sjalotjes inkoken met de witte wijn tot ze bijna droog gekookt zijn. Voeg de room toe, breng aan de kook en voeg op zacht vuur de boter in klontjes toe. Meng de fijngesneden koriander eronder en kruid met peper en zout.
- Schik het spek en de boontjes in het midden van het bord, leg de koolvisfilet erop en lepel de saus er rond.

Gestoomde koolvis met spek en groene boontjes, nan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nan-E Barbari
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Nan Khatai
30-60 min -
Bekijk recept
Stoofvlees Met Amandelsaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps A La Maike
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept