Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uiringetjes, paprika en sojasaus erdoor. Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen. Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover. Vervang de oesters door mosselen. Vervang voor een wat pittiger effect de paprika door 1 rode peper in reepjes en voeg 1-2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen toe. Deze zijn te koop in de toko. Een Pinot Gris d'Alsace is fris en krachtig en dat sluit lekker aan bij de volle smaak van de gestoomde oester met het pittige limoen-sojasapje.
Gestoomde oesters met limoen en soja is een recept van Jerryke's Cuisine