Verwijder eventuele bruine plekken van de st.-jakobs schelpen en bestrooi ze met gember en koriander. Doe het water in een wok en voeg citroengras, citroenmelisse en st.-jakobsschelpen toe. Dek de wok af, zet hem op middelhoog vuur en laat de schelpen in 3-5 minuten gaar worden. Haal de schelpen uit de wok en laat daarbij overtollig kookvocht in de wok druppelen. Zet de schelpen afgedekt apart. Vul het vocht in de wok aan met water tot ongeveer 1 liter. Los de miso in de wok al roerend op. Laat de inhoud van de wok 2 minuten zacht koken. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak het basilicum hierin knapperig en laat het uitlekken op keukenpapier. Verdeel de st.-jakobsschelpen over de borden. Leg het basilicum erop en giet er wat bakolie over. Geef er kleine kommen bouillon bij.
gestoomde st.-jakobssche met bouillon is een recept van Jerryke's Cuisine