Scholfilet met garnalensaus

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan water aan de kook brengen. Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen. Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen. Stoneleeks in kokend water in 2 min. zacht laten worden en in zeef laten uitlekken. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden. Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien. Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker. Saus uit cups overdoen in kom. Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren. Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.
  • 2 Aan tafel: Scholfilet op grillplaat leggen. Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op grillplaat leggen. Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden. Intussen beetje garnalensaus in pannetje scheppen en saus op grill warm laten worden. Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalensaus erover schenken.

Scholfilet met garnalensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenpilav met gestoomde mango
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met romige garnalensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept