1 Topjes van haricots verts snijden. Haricots verts in 3 min. beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Citroen schoonboenen en met rasp fijne reepjes van schil raspen. Vrucht uitpersen. Zalm in 4 gelijke stukken verdelen, met citroensap inwrijven en vierseizoenenpeper erboven malen. Bieslook boven bord fijnknippen en erop uitspreiden. Stukken zalm aan één zijde stevig in bieslook drukken. In kom citroenrasp, 1 el citroensap en resterende bieslook door boter mengen en kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met bieslookzijde boven op groot bord leggen. Haricots verts ernaast leggen en kom citroenboter erbij zetten.
2 Aan tafel: Stuk zalm met bieslookzijde boven op grillplaat leggen en bakken (op 1 zijde dus) tot zalm bijna gaar is. Tegelijkertijd kwart van haricots verts in pannetje leggen en wat citroenboter erop scheppen. Pannetje op hete grillplaat zetten en haricots verts in smeltende boter opwarmen. Zalm overdoen op bord, haricots verts ernaast leggen en citroenboter uit pannetje over beide schenken.
Zalmfilet met haricots verts en bieslook-citroenboter is een recept van Albert Heijn