Pikante makreelmousse

8
30 min
Snack
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, 1/2 el sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 min. aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • 2 Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.

Pikante makreelmousse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kerstboompjes Met Makreelmousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept