Gegratineerde mosselen

8
35 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte mosselen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. In gesloten (mossel)pan mosselen met aanhangend water 7-8 min. koken, tot alle schelpen geopend zijn. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan laten afkoelen. Intussen in keukenmachine brood verkruimelen. Boter, knoflook, peterselie, kaas, 1-2 el mosselkookvocht, zout en peper door broodkruim roeren. Van elke mossel bovenste schelp afbreken. Schelphelften op bakplaat of in lage ovenschaal leggen (eventueel op laag zeezout, tegen het omvallen). Op elke mossel met theelepel schepje kruimmengsel leggen en licht aandrukken.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen ca. 10 min. in midden van oven schuiven, tot bovenkant goudbruin is. Warm serveren.

Gegratineerde mosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept