Gepaneerde gamba kroketjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Boter in een pan smelten en de bloem met een garde erdoor kloppen. Koude melk en room erbij gieten en tot een smeuige saus in laten koken.
- De gamba's heel klein snijden, met citroensap besprenkelen en door de saus roeren. Onder voortdurend roeren de saus laten indikken tot een stevige dikke roux. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en de fijngehakte peterselie erdoor roeren.
- Dit papje ca 1 uur in de koelkast zetten. Vervolgens deze massa op een met bloem bestoven aanrecht tot een rol vormen en die in plakjes van 1-2 cm snijden.
- De plakjes door een geklutst ei halen en in paneermeel wentelen.
- Olijfolie verhitten en de gambaplakjes goudgeel frituren.

Gepaneerde gamba kroketjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
35 min Snack
Bekijk recept
Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes
Voorgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept