Snij de prei in fijne reepjes, was en dep ze droog met keukenpapier. Schil en snipper de sjalot fijn. Stoof de sjalot aan in een beetje boter. Voeg er de prei bij en laat nog enkele minuten stoven. Giet daarop 2 dl room. Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat. De 2 dl resterende room laten inkoken tot ze dik wordt. Toast het brood mooi bruin. Schik het brood op een mooi groot bord en verdeel er de prei in roomsaus over. Breng 1 l water met 2 dl azijn aan de kook. Zet daarna op een zacht vuur. Breek de eieren stuk voor stuk in een afzonderlijke tas (zorg ervoor dat het eigeel niet gebroken is.) Giet voorzichtig de eieren in het water, de eiwitten zetten zich rond het eigeel, en laat gedurende 2 minuten zachtjes koken. (Kook 2 à 3 eieren tegelijk, maar wel een per een in het water gieten.) Haal ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan, en dompel ze in heet water om de azijnsmaak te verwijderen. Dep ze voorzichtig droog met keukenpapier, kruid met peper en zout. Schik de eieren bovenop de prei, giet wat van het ingedikte room over en bestrooi met de gemalen kaas. Zet het gerecht enkel seconden onder de grill van de oven om de kaas te laten smelten en kleuren. Presenteer op een groot warm bord, en strooi op de randen peper van de molen.
Gepocheerd ei op een bedje van prei. is een recept van Jerryke's Cuisine