Gepocheerd fruit met ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de suiker met 500 ml water en zet het mengsel op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Doe er de gepelde en fijn versneden gember en lavendel bij, en laat alles 10 minuten trekken op een zacht vuurtje. Was voorzichtig de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij de aardbeien in 2 of 4, verwijder het klokhuis van de appelen en de peren en snij het fruit in fijne plakjes. Vermeng het fruit en kook het in het suikerwater gedurende 5 a 7 minuten. Haal het fruit eruit met behulp van een schuimspaan en hou ze apart. Breng 100 ml suikerwater aan de kook, laat het voor de helft inkoken, voeg er de balsamicoazijn en de sinaasappellikeur aan toe. Roer alles goed om. Schep een bolletje ijs in de schaaltjes, garneer met wat fruit en breng op smaak met de saus. Werk af met wat lavendelbloempjes.

Gepocheerd fruit met ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Biefstuk met gepocheerd ei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept