Pel de garnalen en houd apart. Pocheer de eieren: breng water waaraan minstens 20% azijn toegevoegd werd aan de kook in een hoge pot. Breek de eieren in een kopje en laat ze een voor een in het water glijden. Vorm het ei met een spatel terwijl het naar de bodem zakt. Haal het gepocheerde ei er na 3 à 4 minuten met een schuimspaan uit, verfis in gezouten water en laat uitlekken op een doek. Verwijder het overtollige eiwit. Houd apart. Laat de aardappelen in de pel garen in de oven van 200°C op een flinke laag zeezout. Dik kan, naargelang de dikte van de aardappel, zo'n 40 à 60 minuten in beslag nemen. Snijd de aardappelen doormidden en lepel het kruim eruit. Voeg een klont boter en een flinke scheut karnemelk toe aan de aardappelpulp, kruid met nootmuskaat en zout en plet tot je een soepele puree met stukjes bekomt. Bak een eetlepel boter (noisette). Schik de karnemelkaardappelen in de borden, maak een gaatje in het midden en vul dit op met de garnalen op kamertemperatuur. Warm het gepocheerde ei even op in warm, gezouten water (zonder het te laten koken), laat uitlekken op een doek en schik het op de garnalen. Overgiet met wat gemalen boter en garneer met peterselie.
Gepocheerde ei met karnemelkaardappel, grijze garn is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Ciabatta Met Serranoham, Gemarineerde Tomaten En Grijze Garn