Gepocheerde kipfilet met citroen en kruiden

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pocheer de kipfilets in kokende kipbouillon waaraan je een citroen in partjes gesneden hebt toegevoegd, draai na 10' het vuur uit en laat de kipfilets in de bouillon. Stoof de uisnippers samen met 2 teentjes fijngesneden look aan in de olijfolie zonder te laten kleuren, voeg er de tomaten aan toe en besprenkel met wat extra olijfolie, laat doorwarmen en werk af met de helft van de basilicum, breng op smaak met peper en zout. Doe de rest van de basilicum samen met de look, tijm en salie in een blender, voeg er het sap van de overgebleven 2 citroenen en eventueel olijfolie aan toe en mixtot een gladde pasta. Haal de kipfilets uit de pan, laat even uitlekken en maak enekel insnedes in de kipfilets, bestrijk de openeingen met de kruidenpasta en serveer met de tomatensalsa. Dien op met pasta.

Gepocheerde kipfilet met citroen en kruiden is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept