1 Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's op bakplaat in oven in 25 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Afgedekt 15 min. laten afkoelen. Vel en zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Vrijkomend vocht bewaren.
2 Spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. In pan 3 el olie verhitten en knoflook in 1 min. lichtbruin bakken. Op bord leggen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Paprika en gedroogde oregano 2 min. meebakken. Wijn en paprikavocht toevoegen. 5 min. laten sudderen. Mengsel met staafmixer pureren en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Oreganoblaadjes grof hakken. Kaas in flinters schaven. Pasta afgieten en overdoen in vier warme diepe borden. Saus erop scheppen en kappertjes, knoflook, oregano en kaas erover verdelen. Nog wat olijfolie erover druppelen en peper erboven malen.
Spaghetti met geroosterde-paprikasaus is een recept van Albert Heijn