1 Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en mascarpone in warme wijn oplossen. Gorgonzola erboven verbrokkelen en roeren tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2 el water, maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en in fijne reepjes snijden. Fondue op smaak brengen met peper en basilicum. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
2 Om te dippen: - blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en foccacia - soepstengels ('grissini') - beetgaar gekookte ravioli of gnocchi - beetgare groene aspergetips - olijven - partjes verse vijg - partjes peer (met citroensap besprenkeld).
Gorgonzolafondue met mascarpone is een recept van Albert Heijn