Patrijs uit de oven met champignonsaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de boter in een ovenschaal en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de rozemarijn, de champignons in schijfjes en de bouillon toe en plaats het geheel in een voorverwarmde oven (175 graden),gedurende ca. 50 minuten. Giet de laatste 10 minuten de room al roerende in de schaal en laat het geheel even binden. Maak de saus op smaak af met zout en peper. Gebraden patrijs met champignonroomsaus, gekookte rijst en een gemengde salade. Tip: Vervang boter of margarine door olijfolie en voeg ontpitte olijven toe. Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen.

Patrijs uit de oven met champignonsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept