Peren in rode wijnsiroop met roomijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peren, maar laat daarbij het steeltje zitten. Verwarm de rode wijn met daarin het kaneelstokje, de suiker en de kruidnagels. Laat hierin de peren zachtjes tegen de kook aan pocheren, dit gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de vrucht). Schep ze hierna uit de pan en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Kook het rode wijnvocht in tot een siroop en roer de bessengelei erdoor. Serveer elke peer op een bord met warme rode wijnsiroop erover en een paar bolletjes ijs ernaast, gegarneerd met wat ijswafeltjes en een beetje kaneelpoeder.

Peren in rode wijnsiroop met roomijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept