Laat de peren uitlekken en leg ze met de zijkant naar boven in een passende ovenschaal.Hak of maal de amandelen niet te fijn.Verkruimel de koekjes door ze in een plastic zak te doen en er met de bodem van een steelpan op te slaan.Roer de amandelen,de koekkruimels,de gesmolten boter,de suiker,de eierdooiers en het citroensap door elkaar.Verdeel het mengsel over de halve peren en zet de schaal tot hij de oven ingaat in de ijskast. Verwarm de oven voor op 200°. Zet de peren circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling begint te kleuren.Maak intussen de saus. Doe de slagroom in een kom en doe er de stukjes chocolade bij. Zet de kom op een pan kokend water die op laag vuur staat. Roer af en toe als de chocolade begint te smelten.Neem de kom van de pan en blijf roeren tot het een gladde saus is.Roer er voor de glans een klontje boter door.Schep de peren op de borden en schep er de warme saus over. Maak het dessert extra lekker met bolletjes vanille ijs.
Peren uit de oven met chocolade saus is een recept van Jerryke's Cuisine