Bereiding
Voorbereiding - Maak de frangipane: bewerk de boter tot een zachte pasta. Meng er het ei onder met de klopper en voeg er de gemalen amandelen, de suiker, de zelfrijzende bloem en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om.
- Nu maakt u de vruchtencoulis: snij de geschilde mango in kleine stukjes. Doe ze in een kom met hoge randen, samen met 4 halve abrikozen en 8 eetl. sap van de abrikozen. Mix tot u een lopende coulis bekomt. Voeg suiker toe naar smaak.
- Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
Voorbereiding (30 min., 1 à 2 u voordien) Schil de peren en snij ze in
2. Hol ze voorzichtig uit tot op 1 à 1,5 cm van de rand. Leg ze met de holle kant naar boven. Snij een dun schijfje af van de bolle kant van de peren zodat ze niet kunnen omvallen. Schik ze in een ovenschotel. Bestrooi met vanillesuiker en besprenkel met citroensap. Vul de halve peren tot aan de rand met frangipane (maak geen "torentjes", want dan zou de frangipane tijdens het bakken kunnen overlopen). Schuif in een voorverwarmde oven (190°C) en laat 25 à 30 min. bakken. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is: steek er met een breinaald in. De naald moet er droog uitkomen. Afwerking Giet wat coulis op elk bord en schik er een halve frangipanepeer op. Versier met schijfjes abrikozen (vers of uit blik) en geroosterde amandelschilfers, naar smaak.