Perentaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg: 250 gram zelfrijzende bloem 50 gram boter 150 gram suiker l zakje vanillesuiker 4 eierdooiers halve kop halfvolle melk Boter smelten, suiker, vanillesuiker en eierdooiers toevoegen en mengen. Bloem in een kom kieperen en kuiltje in het midden maken. Het eimengsel er onder roeren en zoveel melk bij kieperen tot je een mooi glad beslag krijgt. In een beboterde, bebloemde vorm doen, de uitgelekte peren er bovenop schikken en in een oven van 160 graden 45 minuten bakken. Uit de oven nemen, grill op stand 3 zetten. Het ingekookte sap over de perenkoek gieten. Kaneel op strooien en onder de grill zetten tot het blaasjes vormt. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen, dan uit de vorm nemen en verder op een taartenrooster laten afkoelen. krokante vlaaiendeeg? : "Met dat gistdeeg moet je hard slaan en daarna moet je het dun uitrollen. Anders krijg je een taart die te veel op brood lijkt." Dit is een recept van Mathi Libens

Perentaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept