Perentaart met amandelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed 150 gr volkorenbloem, 24 gr zoetstof, 100 gr boter of margarine in stukjes en 6 à 8 el koud water tot een glad deeg. Zet het deeg ca 30 minuten afgedekt koud weg. Vet de bodem van van taartvorm of springvorm in met boter. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in plakjes en besprenkel deze met het citroensap. Strooi wat bloem over het werkvak en rol hierop het rond uit (ca. 28 cm). Leg het deeg in de vorm en druk de rand aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg de peren op het deeg. Bak de taart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven =(elektrisch: 200° - hete lucht: 175° - gas: stand 3). Hak de amandelen klein. Bestrijk de taart met de suikervrije abrikozenconfituur en strooi de amandelen erover. Bak de taart nog 10 minuten verder en laat ze helemaal afkoelen. Strooi tot slot de resterende 3 gr zoetstof over de taart. Smakelijk! Variatietip: deze taart kan ook bereid worden voor niet-diabeten met 50 gr gewone suiker in plaats van zoetstof. Glaceer de taart met "gewone abricozenconfituur en bestrooi ze met poedersuiker. dit recept komt uit: koken en genieten (speciaal voor diabetici)

Perentaart met amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept