Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Snijd zo groot mogelijke cirkels uit het bladerdeeg. Maak evenwijdige sneetjes in 4 bladerdeegcirkels tot 2 cm van de kant zodat de randen straks passen op de andere deeglapjes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi deze met kaneelpoeder. Meng de vanillesuiker door de mascarpone. Verdeel dit mengsel over de dichte cirkels maar houd de randen vrij. Bewaar eventueel een beetje voor garnering. Leg de blokjes peer erop. Dek af met de opengesneden bladerdeeglapjes. Bestrijk de randen met water en druk ze goed op elkaar. Leg ze op een met bakpapier beklede of goed ingevette bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak de taartjes in ca. 15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de noten erdoor. Serveer de warme perentaartjes met bolletjes chocolade-ijs en zeef er cacaopoeder over. Tip: In plaats van peer is perzik ook heel lekker.
Perentaartje met chocolade-notenijs is een recept van Jerryke's Cuisine