In een pan de melk met het opengesneden vanillestokje ± 15 minuten tegen de kook aan laten trekken. Het vanillestokje verwijderen. Intussen in een kom de dooiers, suiker en custardpoeder glad roeren, een beetje hete melk erdoor roeren, dan het mengsel door de rest van de hete melk roeren. Op een laag vuur blijven roeren (zeker niet koken) tot een dikgebonden vla is ontstaan. De banketbakkersroom laten afkoelen, onder af en toe roeren. De bakplaat invetten. De oven voorverwarmen op 200°C. Het croissantdeeg uitrollen en de naden dichtdrukken. Op de bakplaat de lappen deeg naast elkaar leggen en de naden dichtdrukken. De zijkanten een beetje omvouwen, zodat een vorm ontstaat. Bakpapier erop leggen en de vorm vullen met steunvulling. De bodem in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege de tijd de steunvulling en het bakpapier verwijderen. De vorm daarna koud laten worden. De room over de bodem uitspreiden en de schijfjes ongeschilde perzik erop rangschikken. Met dank aan Micmac