Petra's rabarbertaart met gember

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met de deegroller of in de keukenmachine de bastognekoeken verkruimelen. In een pannetje de boter smelten en samen met 2 eetlepels van de jam door de koekkruimels mengen. Een springvorm (ca. 24 cm) invetten en het koekmengsel over de bodem verdelen. Een opstaande rand van ca. 3 cm maken en de kruimels goed aandrukken tot een stevige bodem. De rabarber schoonmaken en in stukjes van 3 cm lengte snijden. In pan rabarber, rest van de jam, citroensap en vermouth door elkaar roeren en in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Intussen in een kom met koud water de gelatine 5 minuten weken. De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af de gelatine in de rabarbermoes oplossen. Mengsel 15 minuten laten afkoelen. Rabarbermoes over taartbodem uitstrijken en 2 uur in de koelkast laten opstijven. Gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en de taart garneren met toefjes slagroom en plakjes gember.

Petra's rabarbertaart met gember is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Preistampot A La Petra
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes A La Petra
20-30 min -
Bekijk recept
De Hartige Taart Van Petra
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Macaroni A La Petra
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept