Met de deegroller of in de keukenmachine de bastognekoeken verkruimelen. In een pannetje de boter smelten en samen met 2 eetlepels van de jam door de koekkruimels mengen. Een springvorm (ca. 24 cm) invetten en het koekmengsel over de bodem verdelen. Een opstaande rand van ca. 3 cm maken en de kruimels goed aandrukken tot een stevige bodem. De rabarber schoonmaken en in stukjes van 3 cm lengte snijden. In pan rabarber, rest van de jam, citroensap en vermouth door elkaar roeren en in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Intussen in een kom met koud water de gelatine 5 minuten weken. De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af de gelatine in de rabarbermoes oplossen. Mengsel 15 minuten laten afkoelen. Rabarbermoes over taartbodem uitstrijken en 2 uur in de koelkast laten opstijven. Gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en de taart garneren met toefjes slagroom en plakjes gember.
Petra's rabarbertaart met gember is een recept van Jerryke's Cuisine