Pikante kalkoenreepjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de schnitzels schuin op de draad in reepjes van circa 2 cm breed. Doe de cashewnoten, de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper, het korianderpoeder en het zout in de foodprocessor en laat draaien tot de noten zijn fijngemalen. Doe het mengsel in een kom. Klop in een tweede kom het ei los. Verhit een laagje olie in een koekenpan of een wok, of gebruik de frituurpan. Haal de kalkoenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermengsel en let op dat alle reepjes rondom met een paneerlaagje zijn bedekt. Bak de reepjes met niet teveel tegelijk in een paar minuten gaar en knapperig in de hete olie. Geef er vers (stok)brood bij. Tip: De kalkoen kunt u vervangen door reepjes kip of varkensvlees, bij voorkeur hamlappen. De pikante kalkoenreepjes zijn - koud of warm - ook erg lekker als snack of borrelhap.

Pikante kalkoenreepjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige kalkoencurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met kalkoen en paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenschotel met kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept