- verwijder het vel en botten van de kip, bewaar de botten. na de kip in stukken gesneden te hebben, deze wegzetten in ? dl kookvocht. kook de botten met het kookvocht in 20-30 minuten tot de helft in, zeef de botten en haal het vet erop weg.
- doe de rijst samen met 1 1/2 theelepel zout en 1/2 liter kokend water in een kom. laat het water lauw worden, giet het af en spoel de rijst af onder koud water.
- breng in een pannetje 1/2 liter kippenbouillon, pijnboompitten, wat zout en de rozijnen aan de kook. voeg de rijst hieraan toe en laat het geheel (geen deksel) 15 minuten koken. de rijst is dan gaar. het vuur kan uit. laat de pan 10 minuten staan. de oven voorverwarmen op 180 graden. bekleed een met boter ingevette springvorm (22 cm doorsnede) met 1 vel filodeeg, dat groot genoeg is om over de rand van de vorm heen te komen.
- leg hier vervolgens nog 6 vellen filodeeg van hetzelfde formaat bovenop. elke laag bestrijken met boter. meng de kip en rijst samen met de eieren en de overige kruiden. dit geheel is de vulling voor de pilavtaart. bedek de vellen filodeeg met de vulling en druk deze zachtjes aan. leg vervolgens 4 lagen filodeeg op de vulling, bestrijk de laagjes met boter en vouw ze naar binnen om de bovenkant af te sluiten. tenslotte 4 lagen filodeeg op het omgevouwen filodeeg leggen; ook deze met boter bestrijken. bakken in 35-40 minuten, even laten staan, in stukken snijden en warm opdienen."}}