Pittige zuurkoolsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de hamschijf met bouquet garni in 2 liter water ca. 1½ à 2 uur gaar. Schep de hamschijf uit de bouillon en haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Zeef vervolgens de bouillon en maak deze op smaak met zout. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes. Haal een paar keer een mes door de zuurkool en breng aan de kook met de bouillon, mosterd en de gekneusde peperkorrels. Voeg na 10 minuten de blokjes aardappel toe. Bak intussen de plakjes rookworst krokant en voeg daarna de ui en de lente ui toe. Bak deze even mee en doe ze bij de soep. Voeg nu het vlees, de bladselderij en de kookroom toe en breng het aan de kook. Laat de soep even doorkoken en breng het geheel eventueel op smaak met zout. Lekker met pompoenbrood, katenspek en mosterd.

Pittige zuurkoolsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolsoep met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse zuurkoolsoep met gerookte kip
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijke zuurkoolsoep met aardappel en spek
60 min-
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept