Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen). Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe. Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur. Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt. Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork. Beleg het pizzadeeg met een bodempje tomaten en schik de rest van de ingrediënten erop. Laat 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C. Tips: - Het deeg kneden met de keukenrobot gaat nog sneller: doe alle ingrediënten in de kom en laat de deeghaken 3 min. werken. - Met de opgegeven hoeveelheden voor het deeg maakt u 2 pizza's, zo groot als een ovenplaat. Hebt u voldoende met 1 pizza, dan kunt u het teveel aan deeg uitrollen en invriezen. Leg het deeg op een plaat en vries het zo in. Later laat u het lichtjes ontdooien, om het dan te beleggen en te bakken. U kunt ook gebakken stukken pizza invriezen. En in de plaats van in te vriezen, kunt u van de 2de deegbol ook een broodje kneden: doe het deeg in een vorm, laat ± 30 min. rijzen en bak het broodje ± 25 min. in een voorverwarmde oven op 225 °C.