Pladijs en taboulé met komkommer, tomaat en sesam

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Houd de zaadlijsten apart. Snijd de tomaten verder in kleine blokjes en meng ze met de komkommer, de sesamzaadjes en de sesamolie. Pers de zaadlijsten van de tomaat door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg het tomatensap bij de salade. Meng de couscous met de salade en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bak de pladijsfilets aan 1 zijde goudbruin in olijfolie en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en draai de pladijsfilets om, laat de pladijsfilets zachtjes nagaren in de pan. Snipper de bieslook fijn en meng onder de taboulé. Verdeel de taboulé over de borden en schik er de pladijsfilets op.

Pladijs en taboulé met komkommer, tomaat en sesam is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept