Bak in een middelgrote kookpot de spekblokjes; als deze gaar zijn hou je ze apart. Kleur het vlees (dat je in gelijke stukken hebt gesneden) in de vetstof van het spek. Doe de spekblokjes en het vlees samen in de pot en zet alles onder water. Voeg daarbij de kruiden. Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuurtje Maak ondertussen de gehaktballen (kleine balletjes) Kook de paddestoelen en de eieren (hardgekookt) Als het vlees gaar is, giet je een deel van het vocht in een aparte schotel en kook daar de balletjes in. (ong. tien min! uten) Om de saus te bereiden giet je al het vocht (van het vlees, de balletjes en dat van de paddestoelen) in een grote kookpot. Voeg daar nog aan toe : de Madeirawijn (naar smaak) en het blikje tomatenpuree. Laat alles 5 minuten doorkoken. Doe alle ingrediënten in de saus (paddestoelen, balletjes,...) en laat tot het kookpunt komen. Voeg als laatste een beetje aardappelbloem bij, om de saus te binden. Voor de presentatie : snij de hardgekookte eieren in twee en schik boven op het vlees en de saus. Snipper er nog wat peterselie op. Serveer met aardappelpuree.