1 Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.
3 Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.
4 Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.
5 Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.
Pasta carbonara met spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)