Ravioli met artisjok en ricotta

2
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de ravioli beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de stoneleeks in stukjes van 1 cm en snijd de artisjokharten in vieren. Verwarm de olijfolie in een wijde pan en fruit de stoneleeks even op laag vuur. Roer er een flinke soeplepel van het raviolikookvocht door en voeg daarna de ricotta toe. Schenk citroensap naar smaak erbij en blijf roeren tot een mooie saus ontstaat (de saus blijft iets korrelig door de ricotta). Schep de artisjok erdoor en breng de saus pittig op smaak met zout en peper. Giet de ravioli af en schep deze door de ricottasaus. Warm het gerecht nog even zachtjes door en strooi de peterselie erover.

Ravioli met artisjok en ricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept