Spaghetti met ei en spekjes

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Spek in kleine blokjes snijden. In braadpan boter verhitten en spekblokjes knapperig bruinbakken. Spaghetti afgieten, ca. 100 ml kookvocht opvangen. Spaghetti door spekmengsel scheppen en goed doorwarmen. In kom eieren loskloppen met opgevangen kookvocht en grof gemalen peper. Pan met spaghetti van vuur nemen en eimengsel met helft van kaas toevoegen. Spaghetti voorzichtig omscheppen, tot ei als dikke roomsaus rond spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Rest van kaas erdoor roeren. Spaghetti overdoen in vier warme diepe borden. Serveren met een frisse salade van lollo rosso en rucolasla.

Spaghetti met ei en spekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept