Pikante spaghetti met tonijnsteak

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spaghetti in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Pepers tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in piepkleine blokjes snijden. In steelpan olie mengen met mespunt zout, rode peper en knoflook. Mengsel 5 min. zachtjes verwarmen (knoflook niet laten verkleuren, olie wordt dan bitter). Rucola grof scheuren, stugge steeltjes van waterkers verwijderen. Grillpan verwarmen. Tonijnsteak dun met peper-oliemengsel bestrijken en in grillpan leggen. Tonijnsteak in 1-2 min. per kant rosé grillen, kern van vis mag rauw blijven. Zout grof erboven malen en tonijn in repen snijden. Spaghetti laten uitlekken en met rest van oliemengsel terugdoen in pan. Pasta op smaak brengen met zout en nog even doorwarmen. Rucola en waterkers door spaghetti mengen. Pasta op bord scheppen en tonijn ernaast leggen.

Pikante spaghetti met tonijnsteak is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugésalade met gegrilde tonijn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tonijnsteak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept